Cele mai scumpe deserturi din lume

Mulți oameni din întreaga lume sunt dispuși să plătească sume uriaşe pentru a-şi satisface capriciile. Cu toate acestea, în cazul în care aceste capricii sunt legate de mâncare, apare întrebarea dacă merită și cine comandă feluri sofisticate, plătind sume exorbitante, garnisite cu aur de 24 carate. Există restaurante care concurează în fiecare an la capitolul cel mai scump desert. Iată câteva dintre cele mai scumpe delicii dulci din lume.

Cea mai scumpă brioşă din lume costă 1.007 dolari, se vinde în Dubai şi conţine cacao italiană, boabe de vanilie și aur de 23 de carate.
Cea mai scumpă gogoaşă costă 1.975 de dolari. Delicatesa poate fi găsită în Londra, este preparată din aluat de croissant, în care este adăugat ulei de șofran, boabe de vanilie de Tahiti, ciocolată specială și fulgi din aur comestibil, fiind presărată cu șampanie rosé scumpă.

Cea mai scumpă budincă este în valoare de 35.000 de dolari. Desertul include șofran, aur de 23 de carate și afine.
Cel mai scump chec cu fructe costă 1,65 milioane de dolari. Un maestru japonez în artă culinară ține reţeta în secret. Tot ce se poate şti despre acest chec este că sunt necesare șase luni pentru a-l pregăti.

Cel mai scump tort din lume este în valoare de 74 de milioane de dolari. Această capodoperă conţine 4.000 de diamante, inclusiv un diamant roz de 5,2 carate și un diamant galben de 0,4 carate, și peste o duzină de diamante albe de 5 carate./ddaniela/vdraguta

www.dariknews.bg – 21 martie