Rapoartele de activitate ale SRR discutate în Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului

Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului au avizat pozitiv, ieri, cu unanimitate de voturi, rapoartele de activitate ale Radioului Public pe anii 2013 şi 2014. A fost însă respins, cu 16 voturi pentru, 2 împotrivă şi o abţinere, raportul de activitate al instituţiei pe anul 2015. În timpul dezbaterilor, preşedintele director general, Ovidiu Miculescu, a subliniat că în toţi aceşti ani Radioul Public a performat, a devenit lider de piaţă şi audienţă, fiind imparţial politic şi dedicat în totalitate ascultătorilor.

Preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, liberalul Gigel Ştirbu, a precizat că în perioada analizată, Radioul Public a fost singura instituţie funcţională din punct de vedere economic, al cotei de piaţă şi al ratingului, iar respingerea raportului ar putea fi în detrimentul Societăţii Române de Radiodifuziune.

De cealaltă parte, preşedintele Comisiei de Cultură din Senat, social-democratul Lucian Romaşcanu, a explicat că votul negativ a fost unul politic dar şi profesional, apreciind performanţele în activitatea SRR dar care, în opinia sa, nu se pot întâmpla cu orice cost. Raportul Comisiilor parlamentare de Cultură urmează să fie supus aprobării plenului reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor./pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 martie