Președintele ucrainean face o paralelă între asasinarea fostului deputat rus la Kiev şi explozia de la depozitul de muniţii

Președintele ucrainean, Petro Poroşenko, susţine că există o legătură între asasinarea fostului deputat al Dumei de Stat a Rusiei, Denis Voronenkov, la Kiev, şi explozia de la depozitele de armament şi muniţie din apropierea oraşului Balaklia din regiunea Harkiv, Ucraina, în noaptea de miercuri spre joi, a scris pe pagina sa de Facebook purtătorul de cuvânt al liderului ucrainean, Sviatoslav Ţeholko.

Fostul deputat al Dumei de Stat a Rusiei, Denis Voronenkov, a fost împuşcat mortal joi lângă intrarea în Hotelul Premier Palace din Kiev.

«Consider că nu este întâmplător că asasinatul a avut loc în aceeaşi zi cu diversiunea de la Balaklia din regiunea Harkiv, Ucraina», a declarat purtătorul de cuvânt al liderului ucrainean Sviatoslav Ţeholko.

Președintele ucrainean, Petro Poroşenko, a declarat într-o afirmaţie anterioară că asasinarea fostului deputat rus reprezintă un «act de terorism de stat din partea Rusiei»./vdraguta/fcostea

www.russian.rt.com – 23 martie