Bilanţul deceselor în urma atentatului terorist de miercuri de la Londra a ajuns la cinci

 Bilanţul deceselor în urma atentatului terorist de miercuri de la Londra a ajuns la cinci, inclusiv atacatorul, după ce una dintre persoanele care fuseseră rănite grav, un bărbat în vârstă de 75 de ani, a decedat aseară. Între timp, poliţia britanică a dezvăluit identitatea teroristului. Este vorba despre Khalid Masood, în vârsta de 52 de ani, născut în Marea Britanie şi adept al islamului radical. Atentatul a fost revendicat de gruparea Stat Islamic, iar premierul Theresa May a anunţat că alertă teroristă în Regatul Unit rămâne la nivelul sever. Ea a precizat, însă, că ţara sa nu va ceda în faţa terorismului.
Theresa May: „Dincolo de aceste ziduri, în toate oraşele din ţară, milioane de oameni continuă să-şi trăiască viaţa. Străzile sunt la fel de aglomerate ca şi până acum. Birourile sunt pline, în cafenele este agitaţie, în timp ce ţin acest discurs milioane de persoane călătoresc spre Londra pentru a vedea cel mai minunat oraş de pe pământ. Cel mai bun răspuns la terorism îl găsim în milioanele de acte de normalitate”.
Aproximativ 40 de persoane sunt rănite, câteva în stare critică, şi sunt internate în spitalele londoneze. Printre cei aflaţi în stare gravă se află şi o româncă. Ea a fost aruncată peste podul Westminster în apele Tamisei, după ce atacatorul a intrat cu maşina în pietoni. Partenerul de viaţă al acesteia, tot român, şi care a fost şi el rănit, a fost externat./dursache/menescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 martie)