Comunicat ANA – Sanatate de nota 10

 

„SĂNĂTATE DE NOTA 10“ – 2017 – În perioada martie – mai 2017, Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Neamţ, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică Neamţ – Compartimentul de Evaluare şi Promovare a Sănătăţii şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean Neamţ, implementează proiectul „Sănătate de nota 10” – 2017, adresat celor 376 de elevi din clasele V – VIII ale Şcolii cu clasele I – VIII nr. 3 Piatra Neamţ.

În cadrul proiectului, vor fi susţinute 52 de activităţi pentru toate clasele V-VIII (câte 4 pentru fiecare clasă) şi încă 6 activităţi de informare cu privire la măsurile de prim ajutor doar pentru elevii din clasele VII – VIII.

Specialiştii implicaţi în derularea acestor activităţi vor urmări:

–   dezvoltarea abilităţilor elevilor participanţi în vederea adoptării unui stil de viaţă sănătos şi a deciziilor corecte şi responsabile în privinţa consumului de alcool şi tutun;

–   dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi de rezistenţă la presiunea anturajului;

–   educarea elevilor cu privire la măsurile de prim ajutor.

În vederea informării părinţilor elevilor participanţi la activităţile proiectului cu privire la importanţa implicării active în prevenirea consumului de tutun şi alcool, specialiştii implicaţi, cu sprijinul profesorilor diriginţi, vor distribui „scrisori de informare”, care vor cuprinde şi prezentarea serviciilor gratuite şi confidenţiale oferite comunităţii locale de către instituţiile implicate.

În cadrul proiectului, cu sprijinul profesorilor de educaţie fizică şi sport, se va organiza un traseu de coordonare vizual-motric, pe care tinerii îl vor parcurge purtând ochelarii de simulare a stării de ebrietate (o alcoolemie între 0,8 şi 1,5‰), pentru a înţelege modalitatea în care alcoolul afectează percepţia individului şi a evidenţia gradul ridicat de accidentare în astfel de situaţii. De asemenea, în vederea asigurării înţelegerii corecte a modului de acordare a măsurilor de prim ajutor, la finalul proiectului va fi organizat şi un concurs adresat elevilor beneficiari, cu premii ce vor fi oferite de către Direcţia de Sănătate Publică Neamţ – Compartimentul de Evaluare şi Promovarea Sănătăţii.