Preconizatele măriri salariale din sectorul bugetar vor crea presiune asupra angajatorilor din mediul privat

Preconizatele măriri salariale din sectorul bugetar vor crea presiune asupra angajatorilor din mediul privat, iar cei care muncesc în acest sector vor avea tendinţa să migreze către companiile de stat, atrage atenţia preşedintele Confederaţiei Sindicale „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu. El mai spune că înainte de a redacta o lege a salarizării unitare în sistemul bugetar, guvernul trebuie să aplice reglementările actuale privind valoarea maximală a salariului pentru o funcţie şi noua definiţie a salariului minim garantat.

Bogdan Hossu: Media sectorului bugetar este cu aproape 500 de lei mai mare decât media sectorului economic. Ceea ce crează o mutaţie din sectorul economic toată lumea zice: păi eu vreau în sectorul bugetar, ceea ce este imposibil şi creează probleme legate inclusiv de politici de resurse umane.

Realizator: La începutul acestui an, cabinetul Grindeanu a adoptat majorarea salariului minim pe economie la 1.450 de lei şi creşterea cu 20% a salariilor angajaţilor din administraţia locală./rpatulea/fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 martie