Părinţii şi educatorii trebuie să supravegheze copiii în legătură cu accesul la jocul virtual „Balena albastră”

Ministrul de Interne, Carmen Dan, le recomandă părinţilor şi educatorilor să supravegheze atent comportamentul copiilor şi să să intervină ori de câte ori se observă schimbări. Ea precizează că jocul virtual „Balena albastră” a devenit un fenomen care creează îngrijorare, chiar dacă până în prezent nu s-a stabilit o legătură între acest joc şi cazurile cu care s-au confruntat autorităţile din România.

Carmen Dan: Şcolile au psihologi. Ei pot observa îndeaproape comportamentul copiilor şi este foarte indicat să intervină ori de câte ori văd că sunt schimbări în comportamentul lor. Mai mult decât atât, rog insistent părinţii să urmărească cu foarte mare atenţie ce se întamplă, pentru că este evident astăzi, toţi sunt conectaţi virtual, dar este bine să ştim ce se întâmplă. nu cred că închiderea Facebook-ului este o soluţie, dar cred că o supraveghere foarte atentă se impune.

Realizator: Ieri, un copil de 11 ani, din localitatea dâmboviţeană Cazaci, s-a sinucis după ce le-a spus colegilor de la şcoală că joacă ”Balena Albastră”, susţin poliţiştii care au făcut cercetări în acest caz.     „Balena albastră” este un joc virtual rusesc lansat în Rusia şi care circulă în special în ţările cu limbi slavice. Jocul are 50 de niveluri şi presupune îndeplinirea de către participant a unor sarcini pe care le primeşte de la un mentor. Copiii cu vârsta între 10 şi 14 ani sunt cei mai afectaţi de acest joc – transmite Cătălin Purcaru./amirea/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 martie