ANAF a finalizat proiectul privind întărirea integrităţii în interiorul sistemului fiscal romanesc

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a finalizat proiectul privind întărirea integrităţii în interiorul sistemului fiscal romanesc, realizat în colaborare cu fiscul din Norvegia. Reporterul RRA, Iulian Olescu, transmite că a devenit funcţională şi o aplicaţie software prin intermediul careia instituţiile de control din România pot avea acces la baze de date integrate. Preşedintele ANAF, Bogdan Nicolae Stan, spune că, astfel, angajaţii instituţiei, dar şi contribuabilii, vor conştientiza mai bine riscurile legate de corupţie.
Bogdan Nicolae Stan: „Astăzi, avantajele acestui proiect sunt vizibile, mai ales la nivelul operaţionalizării complete a Direcţiei Generale de Integritate, principala structură pentru prevenirea şi combaterea administrativă a corupţiei. În prezent, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală beneficiază de mecanisme strategice de combatere a fraudării sistemului fiscal prin intermediul unui sistem informatic. Astfel, comunicarea între ANAF, Curtea de Conturi şi alte instituţii cu rol de control se desfăşoară într-un cadru armonizat şi coordonat”.
Proiectul a fost finanţat în proporţie de 85% prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014. 15% din cei aproape 2,4 milioane de euro, constul implementării proiectului, au reprezentat fonduri de la bugetul de stat./dursache/menescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (30 martie)