Klaus Iohannis: Viziunea României pentru viitorul proiectului european este o Uniune puternică şi unită

Viziunea României pentru viitorul proiectului european este o Uniune puternică şi unită – a subliniat din nou, astăzi, preşedintele Klaus Iohannis. El s-a adresat la Malta participanţilor la Congresul Partidului Popular European.
Klaus Iohannis: „Dacă tot vorbim despre Brexit şi negocierile care urmează, este, în opinia mea, extrem de important ca aceste negocieri – atât cele privind retragerea Marii Britanii din UE cât şi cele referitoare la acordul pe care îl vom avea după ce Marea Britanie va ieşi din Uniune – să aibă rezultate decente şi sustenabile. Principalele noastre politici ar trebui să fie îndreptate spre ceea ce ne poate uni şi spre evitarea unei Europe fragmentate. Aşadar, România nu susţine o UE a cercurilor concentrice de integrare sau a vitezelor multiple, care ar putea să ducă la o creştere a diviziunilor sociale şi economice între statele membre”.
Şeful statului a mai apreciat că, deşi Brexit-ul a provocat o scădere semnificativă a euroentuziasmului, mulţi membri ai familiei europene rămân ataşaţi valorilor pe care UE le promovează. De aceea, consideră că este mai bine să fie identificate soluţii decât să se renunţe la acest proiect, transmite redactorul Oana Bâlă./dursache/menescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (30 martie)