Emma Thompson a ameninţat că nu va mai juca într-un film, după ce unei colege i s-a spus să slăbească

După o carieră de peste 30 de ani, dubla laureată a Premiului Oscar a trecut prin multe experienţe în ciudata lume a Hollywoodului. Un asemenea exemplu a fost momentul când aproape că a refuzat să mai joace într-un film, sărind în apărarea unei colege.
S-a întâmplat în anul 2008, în perioada când Emma Thompson lucra la filmul „Brideshead Revisited” („Întoarcerea la Brideshead”, ecranizarea unui roman de Evelyn Waugh, n. red.). După cum şi-a reamintit într-un interviu acordat în „Skavlan”, emisiunea unui post suedezo-norvegian de televiziune, producătorii i-au cerut unei actriţe, al cărui nume nu l-a precizat, să slăbească.
„Era foarte potrivită pentru rol şi le-am spus: „Dacă îi mai spuneţi vreodată asta, voi pleca de la filmări”, şi-a amintit ea. „Să nu mai faceţi niciodată aşa ceva”.
Din nefericire, asta este o problemă cu care vedetele se confruntă de zeci de ani. „Am scris despre asta încă de pe vremea când aveam 21 de ani. Vreţi să fiu fotomodel sau actriţă?”, am întrebat.
„Sunt atâţia copii, fete şi băieţi, şi artişti, în jur de 30 de ani, care sunt extrem de slabi pentru că nu mănâncă. Pur şi simplu, nu mănâncă”, a mai spus ea. „Este îngrozitor ce se întâmplă, iar situaţia devine tot mai gravă”./adanga/vdraguta

(www.eonline.com – 30 martie)