Horia Bădescu (fost director al Radio România Cluj) a primit premiul pentru jurnalism „Nicolae Sever Cărpinişan”

Horia Bădescu, fost director al Radio România Cluj, a primit Premiul pentru Jurnalism „Nicolae Sever Cărpinişan”, acordat de Asociaţia Română de Istorie a Presei (ARIP), la cel de-al X-lea Congres Naţional de Istorie a Presei, cu tema Tradiţii ale presei religioase din România, care are loc la Cluj, în perioada 31 martie – 1 aprilie 2017.

Cunoscut  poet, romancier şi eseist, Horia Bădescu  a lucrat 25 de ani ca jurnalist la Radio România Cluj, între 1990 şi 1995 fiind director al acestui studio regional.  Totodată, a desfăşurat o intensă activitate publicistică, mai ales în presa culturală regională. În 2015,  Horia Bădescu a publicat volumul de interviuri „Dacă Orfeu…” (Editura Limes, Cluj-Napoca).

Premiul pentru Jurnalism „Nicolae Sever Cărpinişan”  al ARIP poartă numele primului român licenţiat în jurnalism, în anul 1934, la Sorbona şi se acordă de şapte ani la fiecare ediţie anuală a congresului asociaţiei. Cu o biografie demnă de un erou de roman, Nicolae Sever Cărpinişan s-a născut la Constanţa, a fost zeţarul lui Nicolae Iorga şi a suferit exilul.

RADOR – 31 martie