În Bulgaria, continuă tratativele pentru formarea viitorului guvern între partidul centrist GERB şi coaliţia „Patrioţii uniţi”

În Bulgaria, continuă tratativele pentru formarea viitorului guvern între partidul centrist GERB şi coaliţia „Patrioţii uniţi”. Mass-media bulgare au anunţat, astăzi, că Boiko Borisov va fi candidatul la postul de premier. Corespondentul nostru, Petio Petkov, relatează:
Reporter: Iniţial, liderii naţionalişti au cerut de la potenţialii săi parteneri la guvernare să desemneze un alt candidat diferit de Borisov. După trei zile de tratative, el a acceptat totuşi varianta Borisov. Astăzi, liderul centriştilor a declarat că mai bine pentru Bulgaria ar fi fost o coaliţie cu participarea şi a Partidului Socialist. Ultima plenară a socialiştilor însă a anulat această posibilitate. La întrebarea dacă va căuta sprijin suplimentar din partea noului partid Volea, al omului de afaceri Marişki, ex-premierul a răspuns: „Sunt bineveniţi; doar o coaliţie cu 122 de deputaţi, cu unul peste majoritatea simplă, va putea rezista un mandat întreg”. Printre priorităţile guvernării viiitoare, se vor afla reforma în justiţie, combaterea corupţiei, reducerea aparatului administrativ, majorarea salariilor şi pensiilor. Programul noului guvern va avea 100 de pagini –  a anunţat Borisov.
Realizator: Detalii în legătură cu acest subiect, puteţi asculta în „Agenda globală”./avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 aprilie