România are nevoie de o strategie în domeniul balnear şi de spa

România are nevoie de o strategie în domeniul balnear şi de spa, iar aceasta este acum în lucru, spune secretarul de stat în Ministerul Turismului, Gheorghe Bogdan Tomoiagă. El speră că până la 1 iulie documentul să fie întocmit integral. În noua lege a turismului – şi ea în curs de elaborare – vor fi introduse şi măsuri de simplificare a procedurilor. În plus, mai explică Bogdan Tomoiagă, guvernul a elaborat un memorandum care va da posibilitatea investitorilor privaţi să folosească garanţii oferite de statul român în limita a unui milion de lei.
Gheorghe Bogdan Tomoiagă: Avem un proiect care va pune România pe harta wellness-ului şi a agrementului internaţionale. Master-plan-ul de investiţii în turism va fi centrat chiar pe sectorul balneo şi pe turismul de sănătate. România are pe teritoriul ei peste 35% din apele termale cu proprietăţi curative din Europa. Suntem în procedură de a identifica principalele posibile motoare, să zicem turismul rural, România rurală sau turismul de sănătate, domeniile schiabile.
Realizator: În 2011, veniturile încasate de România din turismul de spa însumau cinci milioane şi jumătate de euro, iar tendinţa anunţată de reprezentanţi în domeniu este de creştere cu până la aproape trei procente pe an pentru următorul deceniu, ne-a informat reporterul nostru Florentina Varga./aionescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 aprilie