Atenție tineri cercetători ! „Sunteti pregătiți pentru SciChallange?”

Universitatea Copiilor și Organizația Europeană a Studenților (ESU)  vă invită să participați la competiția internațională “SciChallenge”  www.scichallenge.eu .

Această competiție se adresează tinerei generații care dorește să prezinte descoperirile științifice folosind competențe digitale și rețele de socializare. Concursul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 10 și 20 de ani  .

Pentru proiectele lor, tinerii se pot număra printre cei 12 finaliști care vor fi invitati la Viena să își prezinte proiectele în prioada 20-21 Iulie 2017. (cazarea și transportul vor fi acoperite) .Toți finaliștii vor primi diplome de participare.

  • „Cei 12 finaliști au șansa de a primi un premiu de popularitate în funcție de audiența avută pe internet. Dintre cei 12 vor fi aleși 3 premianți , după cum urmează:
  • Nivelul 1: 000 EUR, Nivelul 2:  2.000 EUR, Nivelul 3:  1.000 EUR.

SciChallenge este un concurs internațional finantat de programul Horizont 2020 al Uniunii Europene și susținut în parte de Rețeaua Europeana de Universitați ale Copiilor  EUCU.NET. Concursul se adresează tinerilor europeni cu vârste cuprinse între 10 și 20 de ani. Tema poate fi aleasă din una dintre următoarele domenii: științe naturale, tehnologii, inginerie și matematică (STEM), în funcție de preocupările fiecarui tânăr.  Individual sau în grupe de maxim 3 persoane, tinerii își pot elabora aplicațiile în diferite formate: poster, prezentare sau video și acestea trebuie să fie postate până pe data de 30 aprilie.

Juriul internațional va stabili cei 12 finaliști în funcție de conținutul știintific dar și de aprecierile din mediul online. Mai multe informații despre această competiție puteți primi consultând siteul www.scichallenge.eu sau contactand Asociația Universitatea Copiilor, office@unico.org.ro, telefon 0744388285, director Laura Lăcătuș.

  • Universitatea Copiilor, membru fondator al Rețelei Europene de Universitați ale Copiilor –  NET organizează ateliere în spaţii universitare, în cadrul cărora micii studenţi se întâlnesc cu profesori universitari şi cu teme de interes din domenii diferite, de la geografie la asistenţă veterinară, de la fizică la plante de vis, de la aparate cosmice la dezvoltare personală, de la culturi şi civilizaţii străine la explorări în microunivers.