O ilustraţie rară cu Tintin a fost vândută la licitaţie cu 753.000 de euro

Sâmbătă, 8 aprilie, o ilustraţie rară cu Tintin, extrasă din albumul „Tintin în America”, a fost vândută la preţul de 753.000 de euro la Arcurial din Paris, a anunțat casa de licitație. Acest desen original (21 x 15 cm), realizat cu cerneală de China de către Hergé, unul dintre cele patru care nu figurau în ediţia alb-negru din 1937, era estimat între 600.000 și 700.000 de euro. Desenul îl reprezintă pe Tintin, cu un revolver în mâna dreaptă, în picioare pe un taxi în plină viteză,  pe o stradă din Chicago, urmărind nişte răufăcători.
„Este un preţ foarte apropiat de recordul din 2015”, obţinut de un alt desen care a fost vândut pentru suma de 770.600 de euro, a declarat Eric Leroy, expert în benzi desenate la casa Artcurial.
„Acest lucru demonstrează stabilitatea pieței Hergé şi faptul că, mereu, colecţionarii sunt interesați de piese frumoase, cum a fost cazul şi acum”, a adăugat expertul. Desenul vândut sâmbătă a fost achiziționat de „un cumpărător european”, a precizat Artcurial, într-un comunicat.
Un alt desen al lui Hergé, realizat în 1942, pentru ziarul „Le Soir”, reprezentându-l pe reporter și pe căpitanul Haddock, fluturând o sabie, a ajuns, de asemenea, la preţul de 67.600 euro (taxe incluse), „un record” pentru acest gen de ilustraţie, potrivit d-lui  Leroy. Acest desen, realizat în cerneală de China, a fost estimat între 15.000 – 20.000 de euro. În luna noiembrie anul trecut, o planşă originală din albumul „Exploratori pe Lună”, vândut de Casa Artcurial, a atins suma record de 1,55 milioane de euro pentru o singură planşă. /rcostea/vdraguta

www.lesoir.be – 11 aprilie