Întâlnire pentru pregătirea Conferinţei Anuale PBI, la Radio România

În zilele de 12 şi 13 septembrie 2017 va avea loc la Bucureşti cea de a XXVI-a Conferinţă Anuală a PBI (Public Broadcasters International). La ultima reuniune PBI de la Montreal, din septembrie 2016, Radio România a fost desemnată, în unanimitate de voturi, drept organizator al conferinţei din 2017. Este o onoare pentru Radio România să intre în galeria gazdelor reuniunilor PBI alături de BBC (Marea Britanie), NHK (Japonia), Francetelevisions (Franţa), PBS (SUA), CBC (Canada), ARD (Germania), CTV (Cehia), KBS (Coreea de Sud), NRK (Norvegia), BRTN (Belgia).

În pregătirea acestui eveniment, s-a întrunit la Bucureşti, în perioada 10-12 aprilie, Comitetul Director al PBI. Întâlnirea, prezidată de Ovidiu Miculescu, Preşedinte Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune a avut ca scop stabilirea principalelor direcţii de acţiune, a graficelor de lucru şi a temelor de dezbatere din cadrul celei de-a XXVI-a conferinţe anuale PBI.

CD PBI la Radio Romania2 Foto Alexandru DoleaPrezenţa la Bucureşti, la Radio România, a secretarului general PBI – Toshiyuki Sato, a reprezentanţilor NHK World Japonia – Mika Kuroiwa, BBC – David Jordan, RTP Portugalia – Jose Lopes de Araujo, KBS Coreea de Sud – Jung Sung Hoon, CBC Canada – Hubert Lacroix, ARD Germania – Hans-Martin Schmidt, ABC Australia – David Sutton, Public Media Alliance Marea Britanie – Sally Ann Wilson şi PBS Statele Unite – Eric J. Wolf arată importanţa pe care această organizaţie o acordă întâlnirii de la Bucureşti din septembrie, organizată de Radio România, la care sunt aşteptaţi conducătorii celor mai puternice servicii publice de media şi televiziune din lume.

CD PBI la Radio Romania3 Foto Alexandru Dolea„Conferinţa de la Bucureşti, din această toamnă, oferă membrilor PBI o platformă de discuţii privind modul cum ar putea face faţă provocărilor cu care se confruntă serviciile publice de radio şi televiziune, pentru a împărtăşi experienţe, probleme, pentru a oferi idei şi soluţii de dezvoltare, în contextul schimbărilor la nivel global din toate canalele media”, a declarat Ovidiu Miculescu, Preşedinte Director General al Radio România.

PBI este o organizaţie de cooperarea audiovizuală internaţională, ce reuneşte preşedinţii şi managementul superior a peste 80 de difuzori publici – radiouri şi televiziuni, din întreaga lume.

RADOR – 12 aprilie