Premiul mass-media al Ambasadei Germaniei la Bucureşti cu prilejul aniversării a 25 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie româno-german

Ambasada Germaniei la Bucureşti a hotărât să prelungească până la 1 septembrie 2017 termenul limită de predare pentru lucrările participante la premiul special „25 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie – o privire spre trecut şi viitor”.

Prin intermediul premiului special vor fi distinse creaţii publicistice remarcabile din presa românească – fie din cotidiene, săptămânale, din mass-media regională şi supraregională, din presa scrisă, online sau din radio şi televiziune – care contribuie la o mai bună înţelegere a relaţiilor româno-germane.

Pot participa jurnaliştii profesionişti (liber-profesionişti sau angajaţi), cu domiciliul principal în România. Sunt admişi şi autorii care au participat deja în acest an la celelalte categorii ale premiului mass-media. Sunt excluse contribuţii cu conţinut explicit publicitar.

Materialele înscrise în concurs trebuie să fi fost publicate/difuzate ca materiale individuale în intervalul 01.04.2016 – 31.08.2017 şi  trimise la Ambasadă până la 01.09.2017. Acestea pot fi trimise în format tipărit (print/online) sau pe suport electronic de date USB sau DVD (TV/Audio) împreună cu un CV al autorului/autorilor.  Vor fi luate în considerare atât proiectele trimise personal cât şi cele nominalizate de către terţi.

Vă rugăm să trimiteţi materialele dvs. prin poştă la:

Ambasada Republicii Federale Germania

Pr-11 / Anca Vasas

Str. Cpt. Av. Gh. Demetriade 6-8

011849 Bucuresti

Câştigătorul va fi selecţionat de către un juriu independent, format din trei membri. Un reprezentant al Ambasadei Republicii Federale Germania în România va sta la dispoziţia juriului pentru întrebări concrete legate de Republica Federală Germania, fără a fi, însă, membru cu drept de vot al juriului.

Premiul constă în bani, în valoare de 500 de euro.

Pentru întrebări vă puteţi adresa Secţiei de presă şi relaţii publice din cadrul Ambasadei Republicii Federale Germania la Bucureşti (e-mail: pr-11@buka.auswaertiges-amt.de, Tel.: 021 – 202 98 30).