Medicii reamintesc populaţiei că abuzurile alimentare pot cauza probleme de sănătate

Ca la fiecare sărbătoare importantă, medicii reamintesc populaţiei că abuzurile alimentare pot cauza probleme de sănătate. Recomandarea principală este cumpătarea, mai ales după un post prelungit.

Reporter: Medicii atrag atenţia asupra combinării alimentelor, astfel încât friptura de miel trebuie să fie asezonată cu legume, evitându-se pastele făinoase. În ceea ce priveşte consumul de ouă specialiştii nu recomandă mai mult de două pe zi.

Luminiţa Florea, medic specialist diabet nutriţie şi boli metabolice: Din punct de vedere al specialistului, pentru un adult aportul zilnic de ouă recomandat este maxim două pe zi, respectiv la copil unul pe zi. Nu iese din excepţie pentru faptul că este sărbătoare, ar trebui să ne limităm sau să fim cât mai aproape de aceste cantităţi pentru că oul este în esenţă prin calităţile lui un aliment care forţează secreţia bilială şi ficatul, este un aliment coleretic, or dacă nu ne dorim o criză biliară e bine să fim temperaţi la numărul de ouă. Ciocnite da, mâncate nu./rpatulea/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 aprilie