Traficul la frontieră s-a redus semnificativ

Traficul la frontieră s-a redus semnificativ, după ce în ultima săptămână timpii de aşteptare au fost foarte mari, chiar şi de 10 ore, după intrarea în vigoare a noului regulament european pentru întărirea securităţii, care prevede controale amănunţite ale documentelor. Potrivit aplicaţiei Poliţiei de Frontieră, la această oră şoferii de tiruri aşteaptă peste trei ore ca să iasă din ţară prin vama Siret şi două ore prin Halmeu. Prin Siret şi Petea şi şoferii de autoturisme au de aşteptat cam o jumătate de oră atât la intrarea, cât şi la ieşirea din ţară. Deşi îngreunează procedurile de verificare la frontiere, noile măsuri de securitate sunt foarte utile, -a spus ministrul de interne Carmen Dan, într-o intervenţie la Radio România Actualităţi.

Carmen Dan: S-a tot vorbit în această perioadă de condiţionalitatea impusă de Regulamentul 458 al Comisiei Europene. Din consemnele descoperite din 1.946, 1.414 sunt de interes Schengen, şi aici mă refer la 20 de mandate europene, la 557 de procedură judiciară, 450 control discret, 40 de urmăriri general, cu ordin de interzicere a ieşirii din ţară şi 39 care au măsura de nepermitere a ieşirii, sunt, de exemplu sub control judiciar.

Amintim că în această mini-vacanţă de Paşti au fost introduse anumite restricţii pentru automarfarele care transportă produse neperisabile. Astfel, traficul greu va fi interzis, astăzi şi mâine, pe DN 7 între Piteşti şi Veştem, pe A 2-autostrada Soarelui şi pe DN 39, Agigea – Mangalia, de la ora 6:00 până la ora 22:00./rpatulea/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 aprilie