Recomandări ale medicilor după mesele îmbelşugate de Paşti

În a doua zi de Paşte, în aproape toată ţara există obiceiul de a merge în vizită la rude şi de a continua mesele îmbelşugate. Medicii ne reamintesc să fim cumpătaţi şi să mâncăm echilibrat: nu mai mult de două ouă pe zi, să însoţim carnea cu legume, iar desertul să nu-l consumăm imediat după o masă copioasă. Şi măcar o parte din caloriile acumulate ar trebui consumate prin mişcare, ne recomandă medicul Alis Grasu, directorul Serviciului de Ambulanta Bucureşti- Ilfov, într-un material realizat de Marilena Frâncu.
Reporter: Marilena Frâncu – Siesta prelungită este o greşeală pe care o facem în perioada relaxantă a sărbătorilor, când mesele sunt copioase şi durează mai mult decât de obicei, atrage atenţia medicul Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă din Capitală.
Alis Grasu: Categoric nu recomand după ce s-a stat o oră la masă şi s-a consumat o oră – o oră şi jumătate, este obiceiul să ne aşezăm în pat, să ne uităm la televizor, să jucăm cărţi. Nu, în niciun caz aşa ceva. Deci după o masă copioasă de Paşte, este absoluit obligatoriu o plimbare de cel puţin 15 minute în parc, pe jos. Sigur, dacă sunt posibilităţi, ar fi indicată o piscină, un masaj, o reflexoterapie – nu numai că asigură relaxarea organismului, dar asigură şi o diogestie foarte bună./denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (17 aprilie)