Un parlamentar european din România crede că problema Crimeii priveşte numai Rusia şi Ucraina

Problemele sau neînţelegerile din jurul Crimeii trebuie rezolvate de către Rusia şi Ucraina, iar celelalte ţări pot fi doar observatori, a declarat europarlamentarul Laurenţiu Rebega din România, care a participat la cel de-al treilea forum economic internaţional de la Ialta.
„Potrivit informațiilor pe care le am eu, locuitorii din Crimeea au ales în mod democratic intrarea în componenţa Rusiei. În calitate de observator din afară, eu nu mă simt îndreptățit nici să aprob acest referendum, nici să-mi exprim îndoiala faţă de rezultatele lui. Eu cred că niciun politician sau nicio instituţie politică nu trebuie să-şi imagineze măcar că ar putea avea acest drept. Dacă există probleme sau vreo neînţelegere, acestea trebuie rezolvate de către Rusia, Ucraina şi Crimeea. Toţi ceilalţi pot doar să-şi dea cu părerea, ca observatori”, a spus Laurenţiu Rebega din România, citat de serviciul de presă al forumului economic internaţional de la Ialta.
Deputatul este convins că o colaborare economică intensă va duce la înțelegerea reciprocă între parteneri și va reduce asperităţile politice.
Cel de-al treilea forum economic internaţional de la Ialta a început joi, 20 aprilie, în Crimeea. La această manifestare participă 1.500 de oameni din peste 40 de state. Au venit politicieni cunoscuţi, economişti, oameni de afaceri, investitori. Cea mai numeroasă delegaţie a venit din Italia.
Autorul articolului: Viktor Liaşcenko./vpatrichi/schelaru

(www.ria.ru – 20 aprilie)