Compania Aeroflot a anunţat care a fost cauza implicării aeronavei Boeing 777 într-un incident aviatic

Surse din cadrul companiei aeriene au anunţat cauza producerii unui incident aviatic, în care a fost implicată aeronava Boeing 777, care efectua cursa Moscova-Bangkok. Fenomenul cunoscut drept turbulenţă şi „gol de aer” a fost cauza producerii acestui incident aviatic, în care a fost implicată aeronava ce aparţine companiei aeriene ruse Aeroflot, care efectua o cursă între Moscova şi Bangkok, anunţă compania, printr-un comunicat remis astăzi.

«Turbulenţele, în care a fost implicată aeronava Boeing 777, sunt cunoscute în aviaţie drept «turbulenţe pe cerul senin» şi „gol de aer”. Principala lor trăsătură ar fi că apar în momentul în care aeronava se află nu între nori, ci pe cerul senin cu o vizibilitate foarte bună, iar radiolocatorul meteorologic nu le pot detecta. Ca urmare, echipajul nu are posibilitatea de a preveni pasagerii să revină la locurile lor», se menţionează în comunicat. Potrivit companiei, anual, aviaţia civilă internaţională se confruntă cu aproximativ 750 de cazuri de astfel de turbulenţe.
De menţionat faptul că, la ora 03:38, ora Moscovei, echipajul aeronavei Boeing 777a efectuat o aterizare cu succes pe aeroportul din Bangkok, iar persoanele care au fost rănite au primit îngrijiri medicale. Reprezentanţii companiei şi angajaţii Consulatului Rusiei la Bangkok ţin legătura în permanenţă cu cei care au avut de suferit în urma acestui incident aviatic pentru a le acorda asistenţa necesară. Potrivit unor informaţii apărute în presă luni dimineaţă, 25 de răniţi s-au înregistrat în incidentul în care a fost implicată aeronava Boeing 777, ce efectua cursa Moscova-Bangkok. Luni, 1 mai, în timpul efectuării acestui zbor, în apropiere de aeroportul din Bangkok, aeronava a nimerit în aşa-zisul „gol de aer”./vdraguta/lbadiu

www.russian.rt.com – 1 mai