A murit „cel mai bătrân om din lume”

 Saparman Sodimejo, un indonezian care pretindea că este „cel mai bătrân om de pe Planetă” s-a stins din viață, la vârsta de 146 de ani, scrie cotidianul britanic „The Guardian”. Dar această titulatură nu este confirmată, vârsta exactă a indonezianului neputând fi verificată. În acte, Sodimedjo figura ca fiind născut în luna decembrie 1870, ceea ce înseamnă că el avea 43 de ani atunci când a izbucnit Primul Război Mondial și 70 de ani în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Dar Indonezia nu a început să facă recensăminte ale populaţiei decât după anul 1900. Potrivit autorităților locale, actele de identitate ale indonezianului – menţionând data naşterii sale – sunt totuși valabile.
Starea sănătăţii bărbatului s-a înrăutăţit la data de 12 aprilie, când a şi fost dus la spital. După doar câteva zile, Sodimedjo a insistat să fie externat. Decesul a avut loc în locuinţa sa din Java Centrală.
Anul trecut, întrebat de BBC în legătură cu longevitatea sa, el a spus că aceasta se datorează faptului că există „oameni care îl iubesc şi au grijă de el”: el a supraviețuit celor patru soții ale sale, celor zece frați și surori, precum şi copiilor săi./rcostea/vdraguta

(www.lefigaro.fr – 3 mai)