Guvernul Rusiei a făcut public un raport asupra realizării decretelor prezidenţiale semnate de Putin în mai 2012

 Guvernul rus a făcut public un raport asupra realizării decretelor prezidenţiale semnate de preşedintele rus, Vladimir Putin, în luna mai 2012, în special al celor din domeniul apărării, dezvoltării şi modernizării sectorului din industria apărării.
„La data de 7 aprilie 2017, au fost îndeplinite 12 dispoziţii”, se precizează în raportul guvernului. Cabinetul urmăreşte îndeaproape realizarea decretelor, dotarea armatei cu armament modern de ultimă generaţie şi tehnică de luptă. Până în 2020, conform decretelor prezidenţiale, gradul de îndeplinire va ajunge la 70%. Executivul va mai propune realizarea iniţiativei prezidenţiale privind dezvoltarea forţelor nucleare, a forţelor spaţiale şi aeriene, terestre şi a flotei, în primul rând în Arctica şi în Extremul Orient.
Astăzi, la Kremlin, sub preşedinţia lui Vladimir Putin, va avea loc reuniunea comună a Consiliului de Stat şi a Comisiei de pe lângă Preşedinţia Rusă responsabile de monitorizarea indicatorilor principali de dezvoltare economică şi socială a Rusiei. Potrivit Serviciului de presă de la Kremlin, sunt propuse spre examinare trei seturi de subiecte.
Decretele din mai 2012 reprezintă un amplu program de dezvoltare a garanţiilor sociale pe care preşedintele rus, Vladimir Putin, le-a prezentat după ce a preluat funcţia de şef de stat al Rusiei. Dintre documentele semnate de preşedintele rus, Vladimir Putin, fac parte documente privind politica economică, socială, sănătate, învăţământ, ştiinţă, cercetare, asigurarea cetăţenilor ruşi cu spaţiu locativ şi ridicarea calităţii şi a nivelului de trai. Decretele conţin 218 de dispoziţii date de şeful statului guvernului. Ele stabilesc orientarea strategică care trebuie urmărită până în 2018 şi planul de acţiune pentru atingerea acestor obiective. Potrivit declaraţiilor lui Putin, obiectivul este atingerea unui nivel de trai bun al cetăţenilor graţie unei mai bune guvernări, ridicarea calităţii activităţii din sectorul de stat şi a economiei, în special în domeniul investiţiilor. Mare parte a acestor dispoziţii trebuie realizată până în 2018. /vdraguta/gioan

(www.ria.ru – 4 mai)