Ministrul educaţiei, Pavel Năstase, propune reevaluarea reţelei şcolare din ţară

Ministrul educaţiei, Pavel Năstase, propune reevaluarea reţelei şcolare din ţară. Aflat în vizită la o şcoală din Dâmboviţa, el a dat asigurări că nu vor fi închise unităţi de învăţământ din cauza numărului mic de elevi. Mai mult, se analizează posibilitatea repunerii în circuit a celor care au fost închise. Pavel Năstase şi-a manifestat şi îngrijorarea faţă de elevii care fac naveta cu microbuzele şi îşi riscă astfel viaţa.
Pavel Năstase: „Este un fenomen foarte periculos. Aproape în fiecare săptămână au loc accidente cu aceste microbuze şcolare. Deci ar trebui optimizată această navetă a elevilor şi a profesorilor, astfel încât la nivel local să folosim cât mai bine grădiniţele, şcolile, unităţile şcolare, în general, având în vedere şi resursa de cadre didactice”.
Procesul de evaluare a reţelei şcolare va începe în cel mult o lună. Înainte, însă, ministrul educaţiei va avea o discuţie pe această temă cu inspectorii şcolari, care vor analiza situaţia existentă în teritoriu./csimion/menescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (4 mai)