Radio Timişoara – 62 de ani

Ziua de 5 mai 1955 rămâne una de referinţă, marcând ieşirea în eter a primei emisiuni a Studioului Regional Radio Timişoara. În 12 ianuarie 1985 a fost oprită activitatea tuturor posturilor regionale. Adevărata renaştere a radiofoniei bănăţene a venit în 1989, odată cu Revoluţia.

Trecerea în noul mileniu a însemnat modernizarea radicală a radioului. S-a trecut treptat la editare şi arhivare digitală şi a apărut prima versiune a paginii de internet www.radiotimisoara.ro. Pe 3 august 2006, chiar de Ziua Timişoarei, a început primul program FM distinct, pe 105,9 MHz, oferit ca o alternativă a programelor AM şi transmis digital prin satelit. Aceste programe s-au diversificat în timp: emiţătorului FM din Timişoara i s-au adăugat altele la Făget-Coşeviţa şi apoi la Arad. Primul program dedicat exclusiv arădenilor a fost realizat pe 1 noiembrie 2011. Din iunie 2014 oferim şi pe internet mult mai multe informaţii, pe un nou site.

Cei peste 60 de ani au transformat lumea radioului într-o aventură multimedia la care nimeni nu visa în 1955. Vă invităm s-o descoperiţi în fiecare zi  pe frecvenţele noastre sau, la calitate maximă, pe www.radiotimisoara.ro.