Kebab-ul interzis la Veneţia, titrează presa străină

Kebab-ul este interzis la Veneţia, titrează presa internaţională. Autorităţile locale au luat decizia de a interzice deschiderea unor noi localuri care să prepare mâncarea de tip fast-food, kebabul. Autorităţile Veneţiei au explicat că măsura a fost luată pentru a păstra tradiţiile culturale ale oraşului, titrează „The Guardian”.

Potrivit publicaţiei citate, legea adoptată în acest sens de autorităţile municipiului va reduce şi numărul de localuri în care se va comercializa pizza. Măsura nu vizează însă magazinele în care se vinde îngheţată.

«Intenţionăm să reducem activităţile care nu sunt compatibile cu menţinerea moştenirii culturale a Veneţiei», a declarat şefa Departamentului pentru Turism al oraşului Veneţia, Paola Mar. Potrivit declaraţiilor sale, autorităţile se străduiesc să promoveze produsele autohtone, care corespund spiritului oraşului.

„Datorită acestei prevederi nu vor mai exista noi restaurante care produc și vând astfel de alimente. Aceasta decizie protejează nu numai patrimoniul nostru istoric și arhitectural al orașului, dar și tradiția culturii specifice Veneţiei”, a declarat primarul Veneţiei, Luigi Brugnaro, pentru „The Telegraph”. În luna martie 2016, autorităţile din Verona au interzis deschiderea unor restaurante cu specific etnic./vdraguta

www.russian.rt.com – 6 mai