Cea de-a 62-a ediţie a concursului Eurovision începe la 9 mai, la Kiev, cu prima semifinală, în cadrul căreia vor partipa reprezentanţii a 18 ţări, însă doar 10 dintre aceştia vor merge mai departe, în finală. Potrivit agenţiei Ukrinform, marţi seară, începând cu ora 22:00, pe marea scenă a Eurovisionului de la Kiev vor urca reprezentanții Suediei, Georgiei, Albaniei, Australiei, Belgiei, Muntenegrului, Finlandei, Azerbaidjanului, Portugaliei, Greciei, Poloniei, Republicii Moldova, Islandei, Cehiei, Ciprului, Armeniei, Sloveniei și Letoniei. Aceştia vor evolua în următoarea ordine:

1. Suedia: Robin Bengtsson – ”I can’t go on”
2. Georgia: Tamara Gachechiladze – ”Keep the faith”
3. Australia: Isaiah – ”Don’t come easy”
4. Albania: Lindita – ”World”
5. Belgia: Blanche – ”City lights”
6. Muntenegru: Slavko Kalezić – ”Space”
7. Finlanda: Norma John – ”Blackbird”
8. Azerbaidjan: Dihaj – ”Skeletons”
9. Portugalia: Salvador Sobral – ”Amar pelos dois”
10. Grecia: Demy – ”This is love”
11. Polonia: Kasia Moś – ”Flashlight”
12. Republica Moldova: Sunstroke Project – ”Hey, mamma!”
13. Islanda: Svala – ”Paper”
14. Cehia: Martina Bárta – ”My turn”
15. Cipru: Hovig – ”Gravity
16. Armenia: Artsvik – ”Fly with me”
17. Slovenia: Omar Naber – ”On my way”
18. Letonia: Triana Park – ”Line”

În a doua semifinală, la 11 mai, pe scena Eurovision-2017 vor urca reprezentanţii din Serbia, Austria, Macedonia, Malta, România, Olanda, Ungaria, Danemarca, Irlanda, San Marino, Croația, Norvegia, Elveția, Belarus, Bulgaria, Lituania, Estonia, Israel. În finala Eurovision-2017, programată pentru 13 mai, sunt deja calificate şase țări. Este vorba despre Ucraina, a cărei reprezentantă a câștigat competiția în anul 2016, și de țările finanțatoare ale concursului: Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie. În finală vor concura 26 de participanţi.
Ucraina găzduieşte cea de-a 62-a ediţie a concursului după ce ediţia de anul trecut, desfăşurată la Stockholm, a fost câştigată de ucraineanca Jamala, care a intepretat melodia ”1944”./sdan/gioan

www.ukrinform.ua – 9 mai