Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, este primit la Palatul Cotroceni

Realizator: La sediul Preşedinţiei urmează să înceapă recepţia oferită de Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Europei, eveniment la care participă şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Redactorul RRA Oana Bâlă este în direct din grădina palatului. Bună ziua Oana! Cine mai este prezent la recepţie?

Reporter: Bună ziua! În scurt timp preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele Comisiei Europene vor ajunge în grădina Palatului Cotroceni unde are loc recepţia oferită cu prilejul Zilei Europei. Cei doi vor susţine şi alocuţiuni în care vor aminti principalele teme aflate pe agenda europeană: Brexit sau viitorul UE, pe care le-au abordat şi în cadrul convporbirilor tet-a-tet. Sunt invitate aproximativ 1.000 de persoane din toate domeniile. Politicieni, oameni de afaceri, reprezentanti ai societăţii civile, dar şi jurnalişti.

Realizator: După-amiază, preşedintele Comisiei Europene are programat la Bucureşti un dialog cu cetătenii. Jean-Claude Juncker continuă astfel seria de consultări publice pe care oficialităţile de la Bruxelles le au în ultima perioadă cu cetătenii Unii pe tema viitorului european./lazard/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 mai