Şeful ASF, Mişu Negriţoiu, exclude o creştere explozivă a preţurilor poliţelor RCA

Şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, spune că va acţiona pe orice cale pentru a demonstra că o eventuală decizie de revocare a sa din funcţie este ilegală. Pe de altă parte, Mişu Negriţoiu exclude o creştere explozivă a preţurilor poliţelor RCA după data de 18 mai, când expiră perioada de plafonare a tarifelor:

Mişu Negriţoiu: Aşa cum este piaţa acum, nu există condiţii fundamentale de majorare sau nevoie de creştere a preţurilor şi nu anticipăm creşterea medie a primei de asigurare RCA. Vătămările corporale pentru prima dată în trimestrul1 2017 sunt mult mai mari decât celelalte daune, inclusiv decât daunele materiale concentrate pe autivehiculele de transport persoane.

Nici premierul Sorin Grindeanu NU crede într-o scumpire excesivă a poliţelor de asigurare obligatorie auto. El i-a contrazis astfel pe transportatori care au cerut recent prelungirea perioadei de plafonare a tarifelor RCA, până la intrarea în vigoare a unei legi care să reglementete piaţa în domeniu./fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 mai