Un fruct de mango cu dimensiuni „perfecte” s-a vândut la un preţ record în Japonia

Japonezii sunt renumiţi pentru preferinţele lor de a achiziţiona fructe şi legume, fiind dispuşi să plătească sume exorbitante. Conform presei de la Tokyo, primele fructe ating prețuri exorbitante deoarece cupărătorii sunt convinși că acestea aduc noroc dacă ei le mănâncă primii. În Japonia, oamenii sunt renumiţi şi pentru longevitatea lor şi pentru un regim alimentar sănătos. Cercetătorii susţin că japonezii trăiesc mult pentru că ei consumă mult peşte, multe legume şi fructe proaspete.
Un fruct de mango, cu dimensiuni „perfecte”, s-a vândut la un preţ record, în timpul unei licitaţii din Japonia. În timpul licitaţiei, organizată în luna aprilie, în Japonia, fructul de mango, care cântărea puţin peste un kilogram, a fost vândut la un preţ de 3.700 de dolari.
«Cele mai scumpe fructe de mango aparţin unui soi autohton, care se deosebeşte de restul soiurilor prin dimensiuni foarte mari, coaja de culoare de un roşu aprins şi un conţinut foarte ridicat de zahăr», relatează publicaţia Kedem. Fructul de mango a fost cumpărat de un proprietar al unui centru comercial din Fukuoka, un municipiu din Japonia, centrul administrativ al prefecturii Fukuoka. Acesta intenţionează să expună fructul în una din vitrinele magazinului său pentru a-i aduce profit şi pentru ‘a atrage prosperitatea şi abundenţa’.
Amintim că un ciorchine de struguri „perfecți” a fost vândut la o licitație în Japonia pentru prețul record de 1 milion de yeni. Ciorchinele cu 26 de boabe de struguri roșii a fost scos la licitație la Kanazawa, în apropiere de Tokyo. Fiecare bob al acestui chiorchine era cam cât o minge de ping-pong și cântărea cel puțin 20 de grame. Astfel, pentru fiecare bob de strugure s-a plătit suma de 287 de euro.
După cum mai precizează publicaţia Kedem, în  Japonia, în 2016, un pepene negru Yubari, din regiunea japoneză Hokkaido, a fost vândut cu 16.000 de dolari./vdraguta

www.rosbalt.ru  – 11 mai)