Guvernul este preocupat de asigurarea independenţei energetice a ţării

Guvernul este preocupat de asigurarea independenţei energetice a ţării. Premierul Sorin Grindeanu a vizitat, astăzi, platforma de exploatare a gazelor naturale Caragele situată la graniţa dintre judeţele Buzău şi Brăila.

Reporter: Andrei Şerban – Zăcământul de gaze naturale de pe platforma Caragele deţine între  25 – 27 de miliarde de metri cubi de gaz – a subliniat premierul Sorin Grindeanu. El a atras atenţia că este cea mai importantă descoperire din ultimii 27 de ani şi că va fi exploatată de ROMGAZ. Punctul de lucru patru, pe care îl vizitează Sorin Grindeanu, poate să ofere independenţă energetică României pentru doi, trei ani, în timp ce întregul zăcământ poate să fie exploatat cu randament maxim 27 de ani. Sorin Grindeanu a mai spus – executivul va susţine şi alte proiecte de acest gen care să facă din ţara noastră un nod energetic european.

Sorin Grindeanu: Îmi doresc să încurajăm astfel de acţiuni pentru a asigura independenţa energetică a ţării noastre, un lucru extrem de important. Şi în al doilea rând, ne dorim şi prin dezvoltarea altor proiecte energetice ca România să devină un hub energetic regional.

Realizator: Premierul Sorin Grindeanu a fost însoţit la punctul de exploatare patru de la Caragele, şi de preşedinţii Senatului, Călin Popescu Tăriceau şi a Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea./rpatulea/fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 mai