Convorbire telefonică Vladimir Putin-Moon Jae-in

În cadrul unei convorbiri telefonice, preşedintele rus, Vladimir Putin, şi Moon Jae-in, câştigătorul scrutinului prezidenţial din Coreea de Sud, au examinat o serie de aspecte privind reglementarea crizei din Peninsula Coreeană, anunţă Serviciul de presă al Administraţiei Prezidenţiale de la Kremlin. În cadrul discuţiei, părţile au menţionat importanţa soluţionării pe căi politice şi diplomatice a crizei din Peninsula Coreeană.
«Au fost examinate aspecte de actualitate de pe agenda bilaterală şi cea internaţională. A fost exprimat interesul reciproc pentru dezvoltarea pe viitor a cooperării în domeniile politic, economic, cultural şi umanitar», se mai menţionează în comunicatul remis de Administraţia Prezidenţială Rusă. Liderul rus l-a felicitat pe Moon Jae-in pentru victoria obţinută de acesta în alegeri, anunţă Serviciul de presă al Administraţiei Prezidenţiale Ruse. Vladimir Putin a subliniat că Rusia apreciază relaţiile constructive pe care le are stabilite cu această ţară, confirmând disponibilitatea Rusiei pentru cooperarea bilaterală, dezvoltarea cooperării bilaterale în diferite domenii de activitate, precum şi coordonarea eforturilor de soluţionare a problemelor de actualitate de pe agenda internaţională.
Moon Jae-in a câştigat scrutinul prezidenţial din Coreea de Sud cu 41,1% din sufragii, adică 13,4 milioane de voturi. Al doilea clasat, conservatorul Hong Joon-Pyo, a întrunit 24,03% dintre voturi, iar acesta a fost urmat de candidatul centrist Ahn Cheol-Soo, cu 21,4%. Prezenţa la urne a electoratului a înregistrat un record, în ultimii 20 de ani, fiind de 32,8 milioane de persoane./vdraguta/schelaru

(www.rosbalt.ru  – 12 mai)