Ministrul Sevil Shhaideh a semnat primul contract de modernizare a unui drum judeţean din POR 2014-2020

Ministrul dezvoltării regionale, Sevil Shhaideh, a semnat, astăzi, la Bistriţa, primul contract de modernizare a unui drum judeţean din Programul Operaţional Regional 2014-2020. Drumul, denumit „Poarta Transilvaniei”, se află pe teritoriul judeţului Bistriţa-Năsăud, iar modernizarea lui va costa 38 de milioande de euro şi se va face în doi ani.

Sevil Shhaideh: Un drum judeţean care deserveşte peste 23 de mii de cetăţeni cu aproape 50 kilometri lungime, 12 kilometri de piste de biciclete, 42 de staţii de autobuz. Toţi primarii pe teritoriul cărora acest drum trece cred că sunt foarte mulţumiţi de această realizare şi din aceste considerente am ţinut să fiu astăzi aici, lângă dumneavoastră, pentru a marca primul contract pe drumurile judeţene din POR.

România are la dispoziţie, până în 2020, peste 8 miliarde de euro pentru dezvoltare regională, dintre care aproximativ un miliard revine reabilitării şi modernizării drumurilor judeţene. Prioritatea absolută a actualui guvern este absorbţia acestor fonduri comunitare – a mai spus, la Bistriţa, vicepremierul Sevil Shhaideh./rpatulea/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 mai