ASF a anunţat tarifele de referinţă pentru poliţele RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunţat, astăzi, tarifele de referinţă pentru poliţele RCA, stabilind un reper pentru poliţele de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto, perioada de plafonare a tarifelor stabilită de executiv urmând să expire mâine. Prim-vicepreşedintele ASF, Cornel Coca Constantinescu, a precizat că nu există motive întemeiate pentru creşteri semnificative ale preţurilor RCA, după ridicarea plafonării:

Cornel Coca Constantinescu: Adoptarea legii RCA creează premise pentru implementarea de soluţii care vor duce la stabilitatea pieţii RCA cum ar fi: gestionarea asiguraţilor cu risc ridicat sau reglementarea despăgubirilor pentru daune morale şi vătămări corporale. Datele statistice utilizate în calculul tarifului de primă de referinţă nu arată deviaţii semnificative în daunalitate la nivel de piaţă, comparativ cu datele statistice din anii anteriori, deci nu există premise de creştere a tarifelor. ASF va intervenit ferm în cazul constatării unor eventuale derapaje ale pieţii.

Până la promulgarea noii legi care reglementa piaţa asigurărilor auto, va fi valabilă ordonanţa de urgenţă emisă anul trecut de guvern./pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 mai