Avem nevoie, in special de grupe cu Rh negativ (O neg, A neg, B neg, AB neg)

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta, roaga potentialii donatori din orasul si judetul Constanta  indiferent de grupa sanguina sa se prezinte la sediu pentru a dona.

Avem nevoie, in special  de grupe cu Rh negativ  (O neg, A neg, B neg, AB neg).

In aceasta perioada  a crescut numarul urgentelor transfuzionale iar  numarul  celor care doneaza sange a scazut.

Pacienti cu boli grave, copii si adulti, au nevoie de tratament transfuzional; fara ajutorul donatorilor de sange, nu li se poate asigura acest tratament.

Pot dona sange persoane cu varsta  cuprinsa intre 18-65 ani, cu greutatea  peste 50 kg, care nu au suferit  de hepatita,TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inima.

            Persoanele peste 50 de ani sunt rugate sa aduca de la medicul de familie o adeverinta din care sa reiasa ca nu sunt in evidenta  cu boli de inima si neurologice.

            Cu  3  zile  inainte de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice!

            In  ziua donarii se recomanda un mic dejun usor si minim 500 ml lichide.

            Persoanele care efectueaza o donare completa (450 ml sange) beneficiaza la cerere de:

            -7 tichete de masa pentru produse alimentare;

            -o zi libera la locul de munca, in ziua donarii, in cazul donatorilor salariati, scutire de la frecventa in ziua donarii in cazul elevilor, studentilor si militarilor;

            -decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu/ resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange.

            -reducere 50% la transportul in comun pentru donatorii din orasul Constanta pentru o perioada de o luna.

         Multumim anticipat  celor care  vor  contribui  la salvarea  de vieti omenesti!

         Va  asteptam in fiecare zi, de luni pina vineri, in intervalul orar  7.30-13.00  la  sediul  nostru din str Nicolae Iorga nr 85. Pentru  informatii  privind  donarea de sange va rugam sa  sunati la 0241616035 sau 0341180013 (in intervalul orar 7.30-16.00).

PROGRAM DONARE DE SANGE

 

Sambata 27.05.2017

 

 9:00-13.30

 

Rugam persoanele care doresc sa doneze sange, dar nu o pot face in zilele lucratoare, sa se prezinte sambata 27.05.2017  in intervalul 09:00-13:30.

 

Solicitarile de sange si componente sanguine ale spitalelor din judet si din Bucuresti sunt in crestere, dar numarul donatorilor se mentine in aceasta perioada la un nivel insuficient, comparativ cu cererile.

 

Pacienti cu boli grave, copii si adulti, au nevoie de tratament transfuzional; fara ajutorul donatorilor de sange, nu li se poate asigura acest tratament.

 

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Cta dispune de toate materialele necesare activitatii medicale, echipa depune eforturi lucrand in week-end-uri, dar fara contributia dumneavoastra, a oamenilor sanatosi dornici sa ajute donand sange, eforturile noastre nu isi ating obiectivul.

 

Va rugam sa nu ignorati acest mesaj si sa luati in considerare oportunitatea de a oferi unui necunoscut o ora din sambata dumneavoastra libera, devenind donator de sange.  

 

Director CRTS Constanta

Dr. ALINA MIRELLA DOBROTA

Director CRTS Constanta

Dr Dobrota Alina Mirella