Chişinău: Şedinţa Comisiei Interguvernamentale Republica Moldova – România pentru integrare europeană

România rămâne ferm angajată pentru susţinerea obiectivului de integrare europeană a Republicii Moldova, a declarat astăzi la Chişinău ministrul delegat pentru afaceri europene, Ana Birchall, în cadrul şedinţei Comisiei Interguvernamentale Republica Moldova – România pentru integrare europeană. La reuniune au fost stabilite acţiuni concrete în privinţa sprijinului României pentru asigurarea capacităţii Republicii Moldova de a exporta produse de origine animală în Uniunea Europeană.
Ministrul adjunct al afacerilor externe şi integrării europene, Daniela Morar, a aunţat că s-a convenit acordarea sprijinului României pentru ca Republica Moldova să îndeplinească condiţiile necesare exportului producţiei sale animaliere în UE.
Daniela Morar: „Sprijinirea de către România a condiţiilor necesare pentru valorificarea de către Republica Moldova a posibilităţilor de export a animalelor vii şi produselor de origine animală pe piaţă comunitară, element foarte important pentru valorificarea pe deplin a ceea ce înseamnă zona de comerţ liber aprofundat şi cuprinzător din cadrul acordului de asociere”. Reuniunea a fost o ocazie bineven0ită de evaluare a stadiului cooperării în sectoarele majore şi stabilirea unui program de acţiuni orientat spre rezultate – a menţionat Ana Birchall. În acelaşi timp, ministrul delegat pentru afaceri europene a reiterat sprijinul României pentru parcursul european al Republicii Moldova, dar a atenţionat că este necesar ca reformele să continue.
Ana Birchall: Este importantă continuarea proiectelor comune, obiectivul strategic fiind consolidarea capacităţii instituţionale a Republicii Moldova, astfel încât locuitorii Republicii Moldova să se poată bucura pe deplin de avantajele apropierii de UE”./csimion/menescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (19 mai)