Realizator: Două marşuri au avut loc astăzi în capitală. Încercarea de redefinire în Constituţie a conceptului de familie a scos în stradă la ore diferite cele două părţi. În timp ce unii spun că familia poate fi formată şi din persoane de acelaşi sex, alţii se opun şi susţin că doar un bărbat şi o femeie constituie o familie. Sute de oameni participă şi acum la Marşul Diversităţii, organizat şi susţinut de cei care nu vor modificarea acestui articol din legea fundamentală.
-: Susţinem drepturile omului şi acestea nu sunt negociabile. Nu trebuie să decidem asupra vieţii private a unor oameni. Sunt liberi să-şi facă propriile alegeri şi să iubească pe cine vor ei, să nu fie judecaţi.
Reporter: Faceţi parte din comunitate sau doar susţineţi cauza lor?
-: Susţin cauza lor.
-: Trăim într-o ţară care se vrea a fi democrată, care ar trebui să fie cel puţin tolerantă, să ne accepte aşa, cu bune şi cu rele.
-: Mi se pare extrem de important să fiu aici, o dată, pentru că fac parte din comunitatea LGBT şi mai ales în contextul demersul Coaliţiei pentru Familie, este foarte important să fie vizibilitate.
Realizator: Reporterul Radio România Actualităţi, Marilena Frâncu, ne-a mai informat că marşul se desfăşoară anul acesta pe traseul Arcul de Triumf – Piaţa Victoriei. Sunt restricţii de trafic pe Şoseaua Kiseleff./ovidiu/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (20 mai)