Câteva sute de credincioşi au asistat la slujba oficiată pe Dealul Patriarhiei, cu prilejul hramului Catedralei

Câteva sute de credincioşi au asistat astăzi la slujba oficiată pe Dealul Patriarhiei, cu prilejul hramului Catedralei, de sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. Redactorul RRA Remus Rădulescu a fost acolo şi ne spune mai multe despre această manifestare religioasă:

Reporter: Liturghia a fost oficiată în aer liber de Patriarhul Daniel al BOR, împreună cu alţi nouă ierarhi. Sfinţii de azi sunt ocrotitorii Catedralei Patriarhale de când a fost ctitorită, acum 359 de ani de domnul Ţării Româneşti Constatin Şerban Basarab. Construită la început ca biserică de mânăstire, ea a devenit catedrală mitropolitană în 1668 şi în 1925, catedrală patriarhlaă. Sfântul locaş adăposteşte moaştele Sfântului Dimitrie Basarabov şi părţi din moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, care au fost aşezate astăzi în afara catedralei pentru a fi cinstite de credincioşi. Patriarhul Daniel a spus în predica de astăzi că împăratul Constantin a fost un om providenţial, prin care creştinismul şi-a câştigat libertatea în Imperiul Roman, iar mama sa, Elena, un model de femeie creştină, promotoare a valorilor credinţei şi familiei.

Realizator: Peste un milion 700 de mii de români îşi serbează astăzi onomastica. Cele mai multe femei poartă numele Elena, iar bărbaţii Constantin./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 mai