În luna mai, ne-am gândit să vă prezentăm poveştile unor copii deosebiţi. Cu toţii sunt campioni naţionali sau internaţionali la diferite discipline, iar acest fapt ne-a făcut să fim mândri de ei. I-am cunoscut întâmplător, cu prilejul unor evenimente şi, descoperindu-le valoarea, ne-am zis că aceşti copii nu trebuie să rămână necunoscuţi, ci trebuie promovaţi pentru ca şi restul lumii/cititorii noştri să îi cunoască.

Noi am apreciat întotdeauna sportivitatea, talentul şi performanţa, motiv pentru care, ştiind că se apropie 1 Iunie – Ziua Copilului – ne-am decis să venim cu premii simbolice în semn de recunoaştere a eforturilor acestor copii minunaţi. În perioada ce urmează vă vom prezenta câte o scurtă poveste despre fiecare dintre aceşti campioni.

Astăzi încheiem seria poveştilor copiilor campioni cu povestea Annemariei Lutsch – chitaristă, poetă şi gimnastă de succes, la doar 10 ani. Am cunoscut-o prin intermediul proiectului România de Nota 10 şi am fost placut impresionaţi de performanţele ei. Annemarie Lutsch este din Tg-Mureş, iar cea mai mare pasiune a sa este dansul, în special, gimnastica ritmică, pe care o practică de doi ani. Ea este membră a trupei „Together Dance” din localitate si o are ca antrenoare pe Tunde Pasztor.

1   Annemarie Lutsch a obţinut numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale de dans, cele mai importante fiind: „Cea mai bună gimnastă”, premiul D`AOR „Gimnasta de cristal” şi locul I – Trofeul Balcanic Cheerleading Kadeti, locul I la mai multe categorii în cadrul concursului „Buburuza de Aur 2017”, titlul naţional la secţiunea Showdance juniori, cu coregrafia „Piraţii din Caraibe”, şi locul V la Campionatul European de Showdance, Wolf Night Open, care a avut loc anul acesta, la Viena, în luna februarie.

2   Perfomanţele deosebite obţinute în gimnastica ritmică nu i-au răpit Annemariei Lutsch tot timpul liber, de aceea ea poate să se bucure de o altă mare pasiune a sa – chitara clasică. De asemenea, natura şi fiecare picur de rouă sau fulg aşezat pe fereastră au fost pentru Anne o sursă de inspiraţie în poeziile ce aveau să fie premiate cu locul I la numeroase concursuri de creaţie literară din ţară: Concursul „Scrisori pentru Moş Crăciun” din Tg-Mureş şi Concursul „Oana Diana Renea” din Vrancea, la care Anne a reuşit să sensibilizeze juriul cu trei poezii: „Vise”, „Sora mică” şi „Steluţe de argint”. Iar la concursul naţional de creaţie artistică „Aripi de primăvară”, organizat de Liga Scriitorilor Români, pe 7 aprilie, anul acesta, Annemarie Lutsch a obţinut premiul I şi Diploma de Excelenţă cu poezia „Lumina din mine”.

3   Îi ţinem pumnii strânşi în continuare şi-i urăm multa baftă la concursurile viitoare!
Svetlana Sîrbu, RADOR