Blocul Naţional Sindical ar putea contesta legea salarizării bugetarilor la Curtea Constituţională

Blocul Naţional Sindical ar putea contesta legea salarizării bugetarilor la Curtea Constituţională, dacă parlamentarii din comisiile de specialitate de la Camera Deputaţilor – unde se află acum actul normativ – nu vor ţine cont de amendamentele depuse de sindicalişti. Preşedintele BNS, Dumitru Costin, a declarat astăzi la Galaţi că, în forma actuală, legea dezavantajează foarte mulţi angajaţi din sănătate, cultură, justiţie sau administraţie publică locală.
Dumitru Costin: „Un tip de reacţie va fi un demers către Curtea Constituţională, mă refer la demersurile juridice, inclusiv demers către preşedinte pentru a retrimite legea înapoi la Parlament. Consiliul nostru are loc după ce se finalizează dezbateri la Comisia de Muncă. În funcţie de modul în care organizaţia noastră sindicală şi-a atins obiectivele, vom stabili dacă oamenii ies organizat în acţiuni de protest sau nu. Deja sunt anumite zone care au şi anunţat. Colegii de la Ambulanţă au şi anunţat că, dacă nu reuşesc să corecteze textul de lege în Camera Deputaţilor, atunci cu siguranţă vor recurge la oprirea lucrului”.
Potrivit corespondentei noastre Maria Măndiţă, liderul BNS a mai spus că sindicaliştii din toată ţara vor declanşa proteste ample dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate. De altfel, angajaţii din unele administraţii publice au protestat astăzi sub diverse forme, nemulţumiţi de faptul că în proiectul legii salarizării unitare nu s-au stabilit salariile de bază pentru această categorie de personal./dursache/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 mai)