Scenă deschisă de Ziua copilului la Sala Radio

 Scena deschisaDe Ziua copilului, Orchestra Naţională Radio propune copiilor, părinţilor şi bunicilor un concert-surpriză la Sala Radio, cu intrare liberă. Joi, 1 iunie, de la ora 11:00, sala de concerte va deveni o scenă deschisă, un spaţiu al dialogului jucăuş între muzicieni şi micii spectatori.
Dirijorul Cristian Oroşanu va fi maestru de ceremonii de la pupitrul dirijoral, iar Orchestra Naţională Radio va interpreta partituri celebre, legate tematic de magia copilăriei: Uvertura operei Wilhelm Tell, de G. Rossini, selecţiuni din Peer Gynt, de E. Grieg, fragmente din Spărgătorul de nuci, de P. I. Ceaikovski, dar şi fragmente din Aladdin de C. Nielsen, selecţiuni din Simfonia nr. 60 în do major – Il distratto, de J. Haydn, din Simfonia nr. 40 în sol minor de Mozart şi Marşul nupţial din Visul unei nopţi de vară de F. Mendelssohn.
Noutatea absolută a concertului dedicat de Orchestra Naţională Radio Zilei Internaţionale a Copilului este latura sa neconvenţională şi interactivă: micii spectatori vor putea să urce pe scenă alături de muzicieni, din dorinţa orchestrei de a oferi copiilor bucuria contactului prietenos şi natural cu universul muzicii.
Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

RADOR (24 mai)