Lista persoanelor care au intrat şi au avut acces la arhiva SIPA urmează să fie publicată astăzi

Lista persoanelor care au intrat şi au avut acces la arhiva SIPA, fostul serviciu anticorupţie al Ministerului Justiţiei, urmează să fie publicată astăzi, potrivit anunţului făcut la începutul săptămânii de ministrul Tudorel Toader. El a spus că prin acest demers „publicul va afla dacă unii au intrat singuri sau în echipă”.
Tudorel Toader: Voi publica lista celor care au vizitat arhiva, celor care au intrat în arhivă, singuri, în echipă, ca să ştie lumea cine cunoaşte acele adevăruri din arhivă. Veţi şti că X cunoaşte ce este în arhivă, veţi şti că unul a intrat de mai multe ori, veţi şti că unii au intrat în echipă, alţii au intrat singuri, veţi cunoaşte, aşadar, depozitarii informaţiilor din arhivă.
Realizator: Tot luni, ministrul Tudorel Toader a calificat aceasta arhiva drept „o pată pe obrazul justiţiei române”. Arhiva SIPA a revenit în atenţie după ce jurnalistul Dan Andronic a scris că o parte din aceasta arhivă – care ar conţine peste 10.000 de dosare – a fost copiată, iar unele documente au fost sustrase şi chiar distruse./atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 mai