Ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, despre renunţarea la proiectul autostrăzii Timişoara -Pancevo

Ministerul Transporturilor din România şi-a îndeplinit toate obligaţiile asumate în cadrul proiectului de construire a autostrăzii dintre Timişoara şi oraşul sârb Pancevo, care s-a blocat, însă, încă din faza de investiţie – a anunţat ministrul Răzvan Cuc. Reporterul RRA Alexandru Lancuzov precizează că replica autorităţilor de la Bucureşti vine după ce, recent, Ministerul Transporturilor din Serbia a anunţat că renunţă la proiect ca urmare a întârzierilor survenite din cauza părţii române.

Răzvan Cuc: Noi, în acest mandat, am făcut toate demersurile să realizăm acest proiect. Mai mult, ulterior aprobării în guvern a memorandumului care viza acordul de parteneriat între cele două state pe proiectul Timişoara – Pancevo, am şi trimis un secretar de stat în Serbia pentru a semna acest acord. A stat patru zile şi a avut discuţii şi cu reprezentanţii de la Ministerul Fondurilor din serbia şi cu reprezentanţii de la Ministerul Transporturilor. În cele din urmă, partea sârbă a luat decizia să nu mai susţină acest proiect. Deci, noi am depus toate eforturile pentru ca acest proiect să se concretizeze.

Realizator: Autostrada Timişoara -Pancevo, cu o lungime de 140 de km., urma să fie construită până în 2025. Studiul de fezabilitate, aprobat în toamna anului trecut, a costat 9 milioane de euro./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 mai