Studenții din România beneficiază de un nou program universitar franco-român cu dublă diplomă

Studenții români de la facultățile care fac parte din Alianța Română a Universităților Tehnice pot beneficia la finalul programului de master și de o diplomă franceză, în urma semnării unui acord cadru de cooperare interuniversitar franco-român. Semnarea acestui acord va avea loc luni 29 martie, de la ora 19.30, la Reședința Franței.

IF-LogosAlianța Română a Universităților Tehnice (ARUT) și Grupul Institutelor Naționale de Științe Aplicate din Franța (Grupul INSA) vor semna acordul cadrul de cooperare care va reglementa punerea în aplicare a unui program cu dublă diplomă de către cele două părți: o diplomă de masterat într-o universitate membră a ARUT și o diplomă de inginer (gradul de masterat) într-o școală din Grupul INSA.

Cu ocazia semnării acestui acord, vor fi prezenți la reședința Franței reprezentanți ai Ministerului Educației naționale, directori ai Grupului INSA, rectori din cinci universități membre ale ARUT, reprezentanți ai Camerei Franceze de Comerț și Industrie în România (CCIFER), cadre de conducere din diferite companii și reprezentanții departamentelor de resurse umane din diferite sectoare, reprezentanți din mediul academic român, agenți de cooperare universitară și științifică francezi, precum și diplomați francezi.

Acest eveniment dorește să evidențieze dinamica deosebită a cooperării universitare și tehnologice dintre Franța și România, accentul fiind pus pe programele de formare în domeniul ingineriei, cu scopul de a îmbunătăți integrarea pe piața muncii.

Obiectivele urmărite sunt: stabilirea unui parteneriat între mediul academic și cel economic, programele de mobilitate destinate studenților în cele două sensuri și dezvoltarea cercetării și a colaborării, realizată cu sprijinul polului universitar din cadrul Institutului Francez din România.

Jurnaliștii care doresc să participe la acest eveniment sunt rugați să se acrediteze la această adresă, înainte de luni, 29 mai, ora 16.00.