Ministrul sănătăţii dă asigurări că acum în România sunt aduse numai vaccinuri sigure pentru copii

Ministrul sănătăţii dă asigurări că acum în România sunt aduse numai vaccinuri sigure pentru copii. Florian Bodog a spus că ministerul a refuzat deja un vaccin împotriva hepatitei B produs în India, iar la Agenţia Naţională a Medicamentului se fac în prezent teste de calitate pentru un alt vaccin care prevenine această boală:

Florian Bodog: În momentul în care toate testele, cu toate că sunt într-o situaţie extrem de critică, pentru că administrăm vaccin hexavalent, care înseamnă costuri mai mari – asta este adevărat – dar nu vreau să risc absolut nimic. Deci, toate procedurile se desfăşoară nu în procedură de urgenţă, ci se desfăşoară exact aşa cum scrie la carte, pentru că şi cei de la compania producătoare au solicitat să participe la aceste proceduri de verificare a calităţii şi n-am avut absolut nimic împotrivă. Vrem să ne asigurăm că aducem vaccinuri calitate pentru copiii din România.

Realizator: Ministrul Bodog a mai dat, ieri, din nou, asigurări că criza vaccinului pentru rujeolă este pe cale să se rezolve. El a precizat că 110.000 de doze de ser ROR au fost deja distribuite direcţiilor judeţene de sănătate publică şi alte 300 de mii sunt contractate./eendrefy/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 mai