Pregătiri pe litoral pentru minivacanţa de Rusalii

Pe litoral, primul test major al condiţiilor de cazare din acest sezon va fi dat peste o săptămână, în minivacanţa de Rusalii. Însă până atunci agenţi de turism din toată ţara au venit în staţiunile din sud pentru a vedea dacă hotelurile sunt pregătite să-i primească pe turiştii. Corepondenta RRA, Mona Constantinescu îi însoţeşte şi ne spune acum în direct cum arată litoralul la sfârşit de mai:

Reporter: Bună ziua. Este în plină pregătire, având în vedere că ne mai depart doar câteva zile de minivacanţa de Rusalii. Hotelierii sunt pe ultima sută cu pregătirile. Am văzut hoteluri care şi-au mărit gradul de confort de la 3 la 4 stele, au construit piscine, au renovat, modernizat unităţile, lucru care se întâmplă de altfel în toate staţiunile din sudul litoralului, şi ştiţi că preţurile în toate aceste unităţi sunt pentru toate buzunarele. Sunt hoteluri care se adresează mai ales familiilor cu copii, de exemplu, şi pentru aceştia există nenumărate facilităţi – lucru care nu s-a mai întâmplat până acum. În fiecare dintre staţiuni din zona Mangalia există şi posibilităţi de entertainment. Sunt parcuri de distracţii, sunt săli de spectacole în aer liber, sunt locuri de joacă pentru copii special amenajate şi trebuie să vă mai spun că sunt şi programate foarte multe evenimente pentru acest sezon.

Există însă şi un minus în această zonă: plajele încep să dispară. Marea a înaintat periculos, s-a dus către hoteluri şi este nevoie urgentă de intervenţia Apelor Române pentru a stopa eroziunea şi a lărgi plajele. Până atunci însă, îi asigur pe toţi cei care ajung în zona de Sud a litoralului, fie că vin în minivacanţa de Rusalii, fie că vin pentru a-şi petrece vacanţa după Rusalii, că vor avea aici surprize foarte plăcute./amirea/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 mai