140 de răniţi şi 16 morţi, în urma furtunii puternice care s-a abătut asupra Moscovei

Un nou bilanţ arată că numărul morţilor înregistrat în urma furtunii puternice care s-a abătut asupra Moscovei şi regiunii Moscova a crescut la 16 victime. Furtuna puternică, care s-a abătut asupra Moscovei, a afectat grav numeroase monumente istorice, clădiri administrative şi blocuri din capitala Rusiei, fiind distruse numeroase acoperişuri, relatează Agenţia de presă TASS. În urma furtunii de la Moscova, în jur de 150 de persoane au fost rănite, iar alte 16 persoane şi-au pierdut viaţa, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.
Guvernatorul regiunii Moscova, Andrei Vorobiov, a precizat că la Moscova şi în regiunea Moscova s-au înregistrat 16 morţi, în urma furtunii de amploarea unui uragan, din data de 29 mai, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI.
„La Moscova s-au înregistrat răniţi şi morţi, cinci adulţi, printre care şi un copil, au murit, alte 34 de persoane au fost spitalizate”, a declarat guvernatorul în cadrul reuniunii urgente a Executivului Moscova. Ca urmare, numărul morţilor înregistrat în regiunea Moscova şi capitala rusă a ajuns la 16./vdraguta/atataru

www.gazet.ru – 30 mai

*****

Furtuna puternică care s-a abătut asupra Moscovei a afectat grav numeroase monumente istorice din capitala Rusiei, fiind distruse numeroase morminte de pe teritoriul Mănăstirii Donskaia, relatează Agenţia de presă TASS, care îl citează pe şeful Direcţiei monumente istorice şi patriomoniul cultural din cadrul Primăriei Moscova, Aleksei Emelianov. Potrivit afirmaţiilor sale, cel puţin şapte morminte vechi au fost distruse în urma calamităţii naturale.
„Specialiştii din cadrul Direcţiei monumente istorice şi patriomoniul cultural din Moscova s-au deplasat operativ la locul producerii incidentelor pentru a evalua pagubele materiale. Angajaţii mănăstirii ridică grămezile de dărâmături şi abia după aceste lucrări se va putea stabili valoarea pagubelor provocate de furtună. În momentul de faţă se poate afima cu certitudine că au fost distruse cel puţin şapte morminte, dintre care două fiind grav afectate”, a precizat şeful Direcţiei monumente istorice şi patriomoniul cultural din cadrul Primăriei Moscova. În urma furtunii de la Moscova, în jur de 140 de persoane au fost rănite, iar alte 11 persoane şi-au pierdut viaţa, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile./vdraguta/atataru

www.russian.rt.com – 30 mai