#MakeOurPlanetGreatAgain: Mesajul Medeei Marinescu, Ambasadoare a Acordului de la Paris pentru România cu privire la schimbările climatice

Schimbările climatice reprezintă o urgență la nivel mondial, iar soluțiile globale propuse de Acordul de la Paris nu trebuie refuzate, potrivit actriței Medeea Marinescu, Ambasadoare a Acordului de la Paris pentru România.

Mesajul integral al Medeei Marinescu, Ambasadoare a Acordului de la Paris pentru România:

„Există mai multe afirmații false care circulă despre Acordul de la Paris ceea ce poate să afectează percepția asupra importanței sale istorice. În calitate de Ambasadoare a Acordului de la Paris pentru România, consider că este de datoria mea să reamintesc ce înseamnă acest Acord și îi rog pe toți cei care sunt prieteni ai Planetei să distribuie acest mesaj, utilizând hashtag-ul #MakeOurPlanetGreatAgain.

S-a spus că Acordul de la Paris va afecta economia, ceea ce nu este adevărat. Tranziția către o economie verde va crea noi locuri de muncă, noi stabilimente durabile și dinamice, în toate sectoarele economice.

De asemenea, este fals că numai țările bogate vor face eforturi pentru susținerea Acordului de la Paris. Acest Acord este echilibrat și flexibil, astfel încât toate țările să își poată lua angajamente într-o manieră echitabilă.

Și nu în ultimul rând, trebuie spus că Acordul de la Paris este obligatoriu, deoarece este un tratat internațional înscris în legislația națională a fiecăruia dintre cele 195 de  state care l-au ratificat.

Așa cum a spus și Președintele francez Emmanuel Macron, schimbările climatice ne afectează deja viața de zi cu zi, însă nu trebuie să afecteze și viitorul. Să redăm măreţia planetei noastre (Make our planet great again)”.