Vladimir Putin afirmă că nu există nimic concret, ci doar supoziţii în acuzaţiile de amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale SUA

Preşedintele rus Vladimir Putin afirmă că nu există nimic concret, ci doar supoziţii, în acuzaţiile de amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale din Statele Unite de anul trecut. El a făcut declaraţia la Forumul Economic de la Sankt Petersburg.

Corespondenţă din Moscova – Reporter: Alexandr Beleavschi – În timpul sesiunii de întrebări şi răspunsuri din reuniunea plenară a Forumului, răspunzând la întrebările repetate ale moderatoarei, cunoscuta jurnalistă americană Megyn Kelly de la NBC News, preşedintele Vladimir Putin, cu vehemenţă şi trimiteri ironice, a respins ca lipsite de dovezi alegaţiile privind încercările Rusiei de a influenţa alegerile prezidenţiale americane. Întrebat despre rapoartele celor 17 agenţii americane de intelligence care vorbesc despre amestecul rus, liderul de la Kremlin a dat de înţeles că, spre deosebire de jurnalistă, a avut acces chiar la variantele lor complete, şi nu la cele destinate publicului.

Vladimir Putin: Dumneavoastră îmi vorbiţi de varianta publică. Eu am citit rapoartele! Chiar şi în aceste rapoarte nu este nimic concret, numai prespuneri şi concluzii bazate pe presupuneri, atât.

Reporter: În ceea ce priveşte aşa-numiţii hacker ruşi, Putin a luat în derâdere afirmaţiile despre amprentele electronice ale acestora, care ar trimite la Rusia, sugerând că ar fi fost falsificate. Specialiştii în domeniu – a spus el – pot inventa orice şi acuza pe oricine. Preedintele rus a ţinut să sublinieze că problema nu este Rusia, ci politica internă americană, acuzaţiile la adresa Moscovei fiind o încercare de a rezolva problemele politice interne din Statele Unite cu ajutorul instrumentelor de politică externă./rpatulea/cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 iunie